Met app campagnes in Google Ads kan je adverteren voor je mobiele app. Dit kan je op verschillende manieren doen. Door te sturen op:

• App installaties
  • App engagement

App installaties campagnes

Met app installaties zorg je dat zoveel mogelijk nieuwe mensen je app downloaden. Vervolgens kan je de app optimaliseren op basis van deze data en een nieuwe campagne starten om bestaande gebruikers te laten converteren. Een campagne gericht op downloaden heeft als landingspagina de Play Store (Android) of App store (IOS).

App engagement campagnes

Met app engagement campagnes stuur je bestaande app gebruikers naar bepaalde pagina’s in de app. Een campagne gericht op engagement heeft als landingspagina vaak een deeplink in de app. Dat zijn links die direct naar bepaalde pagina’s in de app sturen.

Waar zijn de advertenties zichtbaar?

De app campagnes zijn zichtbaar op Google Zoeken, Google Play, YouTube, het Google Display Netwerk, AdMob, Discover. Ook kan je app extensies instellen bij je gewone campagnes.

Wat heb je nodig?

Om te beginnen heb je een goedwerkende mobiele app nodig. Ga pas adverteren als het gebruiksgemak hoog is en de technische aspecten van de app helemaal naar wens zijn. Stel je bedrijfsdoelen vast en stel budgetten, targets en KPI’s vast. Om het systeem van Google Ads goed z’n werk te kunnen laten doen heb je 300 conversies in 30 dagen nodig. Zorg ervoor dat je genoeg conversies hebt. Dit kunnen directe verkopen zijn, maar ook soft conversies zoals add to card of klik op een knop.

Advertenties

Net als een Performance max campagne heb je hier ook koppen, beschrijvingen, afbeeldingen en video’s voor nodig. Hiervoor gelden dezelfde vereisten. Missende informatie wordt gehaald uit de informatie uit de Play Store (Android) of App store (IOS) waar de app gedownload kan worden.

Heb je vragen over app campagnes? Neem gerust contact op met een van onze SEA experts.