Adverteer nog makkelijker samen met je partner in LinkedIn. LinkedIn heeft namelijk de functionaliteit om een business manager Linkedin (https://business.linkedin.com/marketing-solutions/business-manager) aan te maken. Dit betekent dat je niet meer mensen van buiten je organisatie persoonlijk hoeft toe te voegen, maar als bedrijf (zoals het ook op Facebook Ads werkt). Met een business Manager kan je je advertentieaccount, LinkedIn-pagina, matched audiences en de mensen en bedrijven die eraan werken centraal beheren. De business manager heeft overigens geen invloed op de huidige toegang van personen.

Koppelen accounts

Na het aanmaken van de business manager, moet je jouw eigen LinkedIn pagina en LinkedIn advertentieaccount koppelen. Voeg ook werknemers toe aan je eigen business manager, zodat je als bedrijf altijd toegang houdt.

Eigen assets koppelen

Stappenplan Advertentieaccounts waarvan je organisatie de eigenaar is, toevoegen aan jou Business Manager:

• Meld je aan bij Business Manager.
  • Klik op het tabblad Advertentieaccounts in het menu aan de linkerkant van de pagina.
  • Klik op het Toevoegen vervolgkeuzemenu Accounts in de rechterbovenhoek van de pagina en selecteer Toevoegen accounts op ID.
  • Voer in het pop-upvenster dat verschijnt ID’s in voor advertentieaccounts die eigendom zijn van je bedrijf met een spatie tussen elk account-ID account.
  • De advertentie account-ID bevindt zich onder de naam van account linkerbovenhoek van de pagina in Campagnebeheer.
  • Klik op de knop Toevoegen.
  • Bekijk het overzicht van toegevoegde accounts en klik op Ophalen.

Partner toevoegen

Na het toevoegen van het advertentieaccount aan de pagina aan je eigen business manager, kan je de business manager delen met partners. Dit kan door middel van een partner ID. Nadat de partner geaccepteerd is, kan je de benodigde accounts en pagina’s met elkaar delen. De partner voegt zichzelf en collega’s toe aan de assets en kunnen zo optimaal aan de slag met de LinkedIn campagnes!

Meer weten? Neem contact op met onze LinkedIn experts!