Wat is Contextual targeting?

Wil je het maximale uit je advertentiebudget halen, dan is het slim om relevant te adverteren. Je wil immers voorkomen dat je adverteert op een website waar je doelgroep niet of nauwelijks aanwezig is.

Contextual targeting, ook wel contextual advertising houdt in dat je met je advertenties aansluit bij de inhoud van een webpagina. Op basis van vooraf gedefinieerde zoekwoorden, kun je ervoor zorgen dat jouw advertentie wordt pas getoond, zodra in de content van de webpagina een van deze zoekwoorden is opgenomen. Dit levert je kwalitatief hogere leads op en dus een hoger rendement.

Hoe werkt dit in de praktijk?

Via aangeboden advertentieruimte bij een publisher kan er bijvoorbeeld worden ingekocht. De advertenties, veelal banners, worden hierin middels een geautomatiseerd veilingsysteem verhandeld. Naast het direct inkopen van advertentieruimte bij een publisher, kan je dit ook toepassen binnen het displaynetwerk van Google.

Bied je een specifiek product in de financiƫle sector, dan is het verstandig hierop dieper te targetten. Zo hebben de grote nieuwssites ook aparte rubrieken. Bij de Telegraaf is dit telegraaf.nl/financieel en bij nu.nl is deze pagina nu.nl/economie. Door gericht te adverteren, spreek je direct de juiste doelgroep aan. Hoewel je voor het adverteren op een specifieke pagina een hogere prijs betaalt, levert dit vaak wel het meeste op.