De Google Ads Hagakure Methode is een campagne structuur die gericht is op de meest moderne manier van zoeken gebaseerd op machine learning met als doel automatisering. Bij deze methode heb je veel data nodig om maximale uit automation mogelijkheden te halen. De Hagakure methode is dus een versimpelde accountstructuur, waarbij je focust op automatisering.

Voordelen Google Ads Hagakure methode

Met deze nieuwe methode van accountstructurering en -beheer kunnen de marketeers de Smart Bidding-algoritmen de prestaties maximaliseren. Dit gebeurt door het systeem te voorzien van de juiste input op het gebied van data, doelen, KPI’s, budgetten en relevante creatives. Dit geeft ons als marketeer meer tijd om na te denken over het optimaliseren van de klantreis en het aantrekken van de potentiële klant in plaats van duizenden afzonderlijke zoekwoorden en biedingen te beheren.

Hoe gebruik je de Google Ads Hagakure methode?

De Google Ads Hagakure methode heeft veel data nodig met een simpele accountstructuur. Wat zijn de doelen wat je klant? Op basis hiervan maak je structuur.

Samenvoegen

Groepeer zoekwoorden met dezelfde bestemmingspagina en hetzelfde bedrijfsdoel in advertentiegroepen. Maak relevante RSA’s en ETA’s die alle gegroepeerde zoekwoorden dekken. Maak gebruik van exact en woordgroep met voldoende typen breed zoeken onder ‘Slim bieden’.

Dynamische advertentiegroepen

Voeg dynamische advertentiegroepen toe aan elke goed presterende campagne met voldoende conversievolume om de zichtbaarheid en het aantal conversies te vergroten met een concurrerend kosten-per-conversiedoel. Gebruik dynamische zoekadvertenties voor meer specifieke zoekopdrachten en bestemmingspagina’s met een lager verkeersvolume. Zo ben je toch nog super relevant en stimuleer je de prestaties. Het is niet de bedoeling dat DSA je beste campagne is, dus zorg dat je normale advertentiegroepen genoeg data bevatten. Vergeet niet de branded zoekwoorden uit te sluiten in de non-branded campagnes.

Minder zoekwoorden, meer breed

Target minder zoekwoorden met een laag volume en meer brede zoektypen met slim bieden om het account eenvoudiger te beheren voor marketeers en het algoritme van Google.

Kies de juiste biedstrategie

De Google Ads hagakure methode werkt alleen goed met automatische biedstrategieën. Kijk hierbij eerst naar de doelen van de klant. Stuur op conversies of conversiewaarden.

  • Aantal conversies min 15 conversies in afgelopen 30 dagen. Liefst 10+ in 7 dagen.
  • Aantal impressies liefst 3000+ impressies in afgelopen 7 dagen. Ga voor minimaal 1000 impressies.

Gewenst vertoningspercentage is tussen 50 en 75%. Boven 75% target je te strak en onder 50% te breed uitgezet om goed te communiceren.

Blijf wel relevant

Relevantie blijft belangrijk, dus splits je Performance max campagne in de juiste itemgroepen. Maak in je advertenties gebruik van Keyword Insertion in je advertenties.

STAG methode

Welke methode gebruikte we hiervoor? De meeste adverteerders gebruikte tot voor kort de STAG methode. Deze methode is gericht op advertentie kwaliteit, waarbij je alle zoekwoorden in aparte advertentiegroepen zet. Steeds meer factoren waaraan google kan zien in welke fase iemand zit. Handmatige biedingen zijn hier niet meer geschikt voor. Met de complexe structuren en gelimiteerde data per advertentiegroep is het voor Google lastig om hier de machine learning goed toe te passen.