Om de campagnes net even een extra zetje te geven, kan je gebruik maken van een of meerdere customer match lijsten in Google Ads. De lijst moet aan een aantal voorwaarden voldoen.

De kolomkoppen in het bestand met klantgegevens moeten onderstaande Engelse namen bevatten. Het meest eenvoudige is om eerst een gewoon Excel bestand te maken en deze daarna om te zetten naar een .csv bestand.

De kolommen:

Email

  • Geef voor alle e-mailadressen een geldige domeinnaam op (bijvoorbeeld gmail.com of hotmail.com)
  • Verwijder eventuele spaties uit het e-mailadres

Phone

  • Vermeld de landcode.

First Name

  • Gebruik geen aanhef (zoals ‘Mevr.’).
  • Accenten zijn toegestaan.

Last Name

  • Gebruik geen achtervoegsels (zoals ‘Jr.’).
  • Accenten zijn toegestaan.

Country

  • Gebruik een tweeletterige landcode conform de ISO-norm. NL voor Nederland, BE voor België en FR voor Frankrijk.
  • Neem altijd een landcode op, zelfs als al uw klantgegevens betrekking hebben op hetzelfde land.

Zip

  • Laat toevoegingen na de postcode weg.

Hoe meer gegevens juist zijn ingevuld hoe beter. Als het niet lukt met een van de velden zoals ‘Phone’ kun je deze eventueel leeg laten. Meer informatie over de kolommen:

https://support.google.com/google-ads/answer/7659867

Van het Excel bestand moet een .csv-bestand gemaakt worden gescheiden door komma’s.

Is het gebruikmaken van klantenlijsten veilig?

“De klantgegevens die u uploadt, worden alleen gebruikt om uw klanten te koppelen aan Google-accounts en om ervoor te zorgen dat uw Google Ads-campagnes waarvoor Klantenmatch wordt gebruikt voldoen aan ons beleid. We behandelen uw gegevens vertrouwelijk en beveiligen ze volgens dezelfde branchenormen die we gebruiken voor de gegevens van onze eigen gebruikers.”

https://support.google.com/google-ads/answer/6334160

Google ontvangt geen daadwerkelijke e-mailadressen. Het systeem van Google zet de contactgegevens die we voor Google-accounts hebben (zoals e-mailadressen en telefoonnummers) om in gehashte codes via het veilige hashing-algoritme SHA256, een eenzijdig hashmechanisme waarvan Google niet de versleuteling ongedaan maakt. We gebruiken uw gegevensbestanden niet voor andere doeleinden dan het samenstellen van uw Klantenmatch-doelgroepen en om de naleving van ons beleid te controleren. We gebruiken uw gegevensbestanden niet om profielen van uw klanten op te bouwen of te verfijnen. We bewaren uw gegevensbestanden ook niet langer dan nodig om uw Klantenmatch-doelgroepen samen te stellen en de naleving van ons beleid te controleren. Ook delen we niet met derden.”

Mocht je vragen hebben neem gerust contact op met een van onze SEA experts.