Leadgeneratie is een belangrijk aspect binnen (online) marketing en belangrijk als onderdeel voor je bedrijf in aanvoer tot nieuwe klanten, die bijdragen aan hogere omzetten en verrijking van je database. Leadgeneratie is onmisbaar en goed meetbaar!

Definitie van leadgeneratie
De definitie van Leadgeneratie of leadgeneration is het werven van potentiële klanten, dit kan op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is online. Een lead aanvraag kan bestaan uit het aanvragen van een whitepaper, brochure of het laten abonneren op een nieuwsbrief.

Kanalen voor het werven van leads

Het inzetten van leadgen campagne kan via verschillende online kanalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: Search Engine Optimization (SEO), Facebook Advertising, Google Ads, LinkedIn Advertising en Affiliate marketing,

Het ‘voor wat hoort wat’ principe

Uit de praktijk is gebleken, dat voor het verkrijgen van interessante informatie van de potentiële klant je hiervoor het geef en neem principe toepast. Denk aan het toesturen van een whitepaper, het ontvangen van een gratis proefperiode of bij inschrijving voor een nieuwsbrief ontvang een bepaalde korting in een webwinkel.

Lead kwalificaties

Doorgaans worden leads opgedeeld in twee typen segmenten op basis van hun kwalificatie door de organisatie. Door deze splitsing kan je snel beoordelen hoe waardevol je verzamelde leads zijn.

Sales Qualified Leads: 
Dit zijn leads die actie hebben ondernomen waaruit blijkt dat ze klaar zijn om betalende klant te worden of door het verkoopteam zijn beoordeeld.
Kwalificatiecriteria kunnen bijvoorbeeld zijn: budget, sterkte van behoefte, tijdsbestek of aankoop bevoegdheid. Deze leads kunnen opgevolgd worden door het salesteam.

Marketing Qualified Leads: 
Dit zijn leads die veelal via zoekmachines of advertenties op de website zijn gekomen en interesse hebben getoond in het product of de service van een bedrijf. Deze leads zijn nog niet klaar voor een opvolging door het verkoopteam.Wil je meer weten over hoe je leadgeneratie het beste kan inzetten voor jouw bedrijf en het maximale uit je campagnes halen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze leadgeneratie experts.