Wat is POAS

POAS is een relatief nieuwe metric die aangeeft wat de gegenereerde marge is vanuit een bepaalde campagne of advertentie. Waar je met ROAS kunt sturen op de maximalisatie van je omzet kun je met POAS een stap verder gaan en sturen op de maximalisatie van de marge. Dit heeft als voordeel dat je hiermee voorrang kunt geven aan producten en/of diensten die het meest bijdragen aan de daadwerkelijke marge van je campagnes. 

Hoe bereken je de POAS

Het berekenen van een POAS kan op een vrij eenvoudige wijze door de marge te delen door de advertentiekosten. Stel je geeft €4.500 euro uit aan advertentiekosten en deze leveren €7.500 aan marge op, dan is je POAS: 1,67 – (berekening: €7.500/€4.500 = 1,67)

Geautomatiseerd Inzichtelijk maken van je POAS

Het daadwerkelijk inzichtelijk maken van de POAS in je verschillende marketing tools is een lastigere klus dan het achteraf incidenteel bereken van de POAS van je campagnes. Om dit te kunnen doen moet je de marge per afgeronde aankoop doorsturen naar marketing platformen zoals Google Ads en Facebook. Dit doe je eigenlijk op dezelfde manier als het doorsturen van de omzet alleen geeft je in het omzet variabele veld de marge van de winkelwagen waarde door in plaats van de omzet. 

Om dit te berekenen moet je dus in de back-end, Data Layer of in Google Tag Manager je actuele marges per product beschikbaar hebben om de marge van iedere verkoop te kunnen berekenen en deze data mee te geven aan de pixels van de verschillende tools.

Wanneer je dit volledig hebt ingesteld kun je de ROAS-targets van je campagnes verlagen naar het door jou gewenste marge-niveau en wordt het veel gemakkelijker om analyses te doen om te kijken of de marketingcampagnes winstgevend zijn. 

Benieuwd of een POAS implementatie voor jouw bedrijf relevant is of hulp nodig met de implementatie van POAS traject? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek!