Social media advertising is een van de meest gebruikte kanalen binnen online marketing. Samen met LinkedIn is Facebook een van de bekendste platforms. Veel bedrijven willen graag starten met adverteren op Facebook/Instagram om zo: meer naamsbekendheid, websiteverkeer of aankopen te genereren. Maar weten niet goed waar ze moeten beginnen. In dit stappenplan leggen we je stap voor stap uit hoe je een zakelijk account aanmaakt in Facebook en hoe je andere toegang geeft tot je Facebook Business Manager.

1. Opzetten Facebook Business account

Een Bedrijfsmanager-account maken:

1. Ga naar business.facebook.com/overview.
  2. Klik op Account maken.
  3. Voer een naam voor je bedrijf, jouw naam en je zakelijke e-mailadres in en klik op Volgende.
  4. Voer je bedrijfsgegevens in en klik op Verzenden.

2. Middelen toevoegen en machtigingen toewijzen

1. Ga naar Instellingen – Personen en middelen – Personen.
  2. Wijs geautoriseerde agenten toe aan advertentieaccounts en pagina’s met de juiste rol machtigingen.
  3. Ga naar Zakelijke instellingen – Instagram-accounts om zakelijke Instagram-accounts te koppelen.
  4. Voeg ten minste twee mensen toe als Bedrijfsmanager-beheerders en voeg de rest toe als Bedrijfsmanager-medewerkers.
  5. Ga naar Pagina’s – Nieuwe pagina’s toevoegen – Claim een ​​pagina om je Facebook-pagina te koppelen. Als u een paginabeheerder bent, wordt uw claim onmiddellijk goedgekeurd. Als je geen paginabeheerder bent, wordt er een melding gestuurd om het claimverzoek goed te keuren naar de huidige paginabeheerder.
  6. Ga naar Advertentieaccounts – Nieuw advertentieaccount toevoegen. Je hebt toegang om een ​​account toe te voegen waarvan je de eigenaar bent door de advertentieaccount-ID op te geven, of om toegang te vragen om een ​​ander advertentieaccount van Bedrijfsmanager te gebruiken. Het advertentieaccount moet eigendom zijn van de entiteit die facturen betaalt.

3. Partners of bureaus toevoegen aan je bedrijf:

1. Ga naar Bedrijfsinstellingen.
  2. Klik onder Gebruikers op Partners.
  3. Klik op + Toevoegen.
  4. Selecteer Een partner toegang geven tot je bedrijfsmiddelen.
  5. Voer de bedrijfs-ID in van de partner die je wilt toevoegen en klik op Volgende.

Je kunt op dit scherm partners aan meerdere bedrijfsmiddelen toevoegen. Kies in de eerste kolom een type bedrijfsmiddel. Selecteer in de tweede kolom de bedrijfsmiddelen waaraan je je partner wilt toevoegen. Wijs in de derde kolom je partner een rol toe. Herhaal deze stappen tot je voor alle bedrijfsmiddelen die je wilt toewijzen een rol hebt gekozen.

Klik op Wijzigingen opslaan.

Je partner kan nu in bedrijfsmanager de bedrijfsmiddelen zien die je aan diegene hebt toegewezen.